Sutter og tilbehør

Sutter fås i mange farver og former, mønstre og designs. Der er mundstykker i latex og mundstykker i silikone. Der er også forskellige størrelser, inddelt i tre kategorier hvor 1 er mindst og 3 størst. I skal altså tænke i farver på sutten, sutteform, sut og mønster og suttedesign samt suttestørrelse, når I leder på wepshoppen efter en masse gode og billige sutter. Men bare rolig her finder I et godt tilbud på sutter på alle parametre og selvfølgelig uden plasticblødgørere. Her finder du kendte suttemærker som MAM, NUK og AVENT fra philips

Vis:
Sortering:

Den bedste sut

En sut giver barnet tryghed og de voksne ro. Man kan næsten ikke få nok af dem – især fordi de hurtigt bliver væk. Sutter er lidt som sokker – de forsvinder sporløst. Det er godt at have en sutteholder eller to – for de små og kan ligeledes hurtigt gemme sig.

Her finder du alt hvad der kan trøste baby og tilbehør til at sutten ikke kommer for langt væk.

De mange valg

Der er meget at tage stilling til – og ikke nemt at finde den rigtige model. Lad barnet prøve sig frem. De skal nok helt spontant give deres mening til kende. Mundstykket er som regel udarbejdet i silikone eller latex. Silikone er mest robust – og lettere at rense. De har også den fordel at de ikke holder på lugten. Hvis man sammenligner latex, så er de til gengæld blødere og mere behagelig. Prøv dem begge på den lille dommer og se hvad kendelsen bliver 

Suttens form

Formen kan være den vi selv kender fra ”gamle dage” og en fladere model – der står som regel orthontic – og betyder at der er mere plads til tungen. Så bliver sutten ikke skubbet så hårdt op i ganen eller slet og ret ud – og føles mere naturlig at sutte på. 

Orthodontic betyder i den henseende tandregulerende – og er derfor den type som tandlægerne anbefaler. 

Suttestørrelse

Der deles fra producenternes side oftest op efter aldersgrupper.

Der er 0 til 6 måneder, derefter 6 til 16 (eller 18) måneder og til sidst 16 (18) til 36 måneder. De bliver på emballagen ofte benævnt kategori 1 for de mindste og kategori 3 for de største

Generelt om sutter

En sut skal være robust. Den skal ikke gå i stykker efter én tur på gulvet eller heftige bid. Den må absolut ikke være for stor. Se efter om der er ventilationshuller på sutten. Ellers vil der samle sig spyt på indersiden, som helt sikkert vil genere huden og sågar give udslet. Sutterne skal være fri for BPA, men så længe du køber dem i Danmark – og allerhelst her, så kan du være helt sikker – for man må slet ikke handle med sutter som ikke er fri for BPA. Alligevel bør man altid som forældre tjekke det. En sut skal være uden kemi. 

Vedligeholdelse af sutter

Gør det til en god vane at skolde ALLE sutterne i løbet af dagen. Hold dem samlet og separat fra madvarer og skifteplads. Få dem kogt en gang om ugen – og vær sikker på at du får renset dem lige der hvor de hæfter mod holderen. Der sidder tit støv og snavs, som ikke bliver fjernet ved skoldning. Du kan dog være sikker på at de er bakteriefri efter en kogning.

Hvornår skal man udskifte af sutter  

Det er brug og slid, som definerer hvornår en sut er færdig. Du finder altid en billig sut- de er nemlig ikke dyre og det er klart bedst at skifte en slidt ud med en frisk og ny. Husk altid at koge sutterne inden den lille bruger den første gang.

Du skal se efter små huller, at den føles lidt løs i hæftningen, rifter og riller i gummiet og svage punkter. Er du i tvivl så kassér.  

Husk suttekæden

Du får brug for en suttekæde. Her er altid et godt tilbud på suttekæde. Vi har mange forskellige fra de meget holdbare i træ fra Bino toys. Der er nok at lege med på stroppen, så det er et legetøj i sig selv.

Der er også suttekæder i stof, hvor vi har et flot udvalg fra Little Dutch. De er meget nemme at sætte på tøjet.


Sutter, tilbehør, PUSLE, PLEJE