Puslespil

Puslespil er et gammelt stykke legetøj, som aldrig går af mode. Puslespil er med til at stimulere barnet til at bruge sin koncentration, se og opleve figurer og farver i en sammenhæng. Når barnet ligger puslespil, træner barnet begge hjernehalvdele til at kommunikere sammen, Puslespil er både med til at styrke fin og grov motorikken, øje-hånd koordinationen, hukommelsen, tålmodighed, afslapning og fordybelse. Puslespil er på mange måder et af de stykker legetøj, som er allervigtigst at have i hjemmet, både for de helt små, men også større børn, hvor vi bytter puslespillende ud,  til at give mere og mere udfordring. Der findes ikke en enkelt grund til ikke at have mindst et puslespil i hjemmet, og hvorfor ikke have flere, så der er lidt og vælge imellem. Vi har puslespil i mange sværhedsgrader, så du kan helt sikkert finde et der passer til dit barns niveau, og så er du mere end velkommen til at kigge ind igen senere, så der skal tilføjes en smule mere udfordring.

Der er ingen produkter at vise i denne kategori.


Fordybelse og leg

Leg, glæde, indlevelse og oplevelse. Frisk luft og lange ture. Det er alle sammen stikord, når vi taler om børn. Legen er tit forbundet med lyd – og gerne høj. Der er dog andre aspekter, der skal udvikles – og der er sjældent noget der udvikler så meget som puslespillet. Puslespil er udvikling på mange niveauer. Først og fremmest er det at træne evnen til at fordybe sig, Systematikken – at starte ved kanterne og samle tingene efter farve og form. Arbejdsformen – trail and error. Filosofien - skabe orden i kaos, at se det store billede. Metaforikken – at finde alle brikkerne – at finde den manglende brik. 

Der er ingen tvivl om at det er at sådan styrker dit barns koncentration. 

Plads til nærvær og samtale 

Her kan man samle hele familien om bordet om andet end mad – medmindre man taler om åndelig føde. 

Der er stof til små samtaler om fremgangsmåde – og det er noget ganske særligt at give videre til sit barn. Puslespil har været en fast bestanddel i børns legeliv så længe man har haft begrebet barndom.

Hvilket puslespil skal man vælge

Puslespil og sværhedsgrad er en hårfin balance. For der skal være tænkt på at det hverken skal være for let og kedeligt eller svært og frustrerende. Et puslespil er sjovt, når man skal tænke sig om, barnet er udfordret, men løser det selv ved gentagen prøvninger. Det giver selvtillid at lykkes.

Der er mange faktorer, der skal tages i betragtning. Hvor mange brikker, størrelsen på brikker, materialet puslespillet er lavet af og selvfølgelig om motivet på puslespillet er til at finde ud af. En puslespil med mange kontraster i farverne og/eller formerne gør det nemmere end et puslespil til de lidt større med lidt mere abstrakt motiv. Et godt råd er også skæringen og tykkelsen på brikkerne.

Puslespil til alle aldre

Hos Kinderlee er der puslespil til børn i alle aldre. Der er de helt nemme i træ, der skal placeres efter form. Her lærer man at bruge sin finmotorik og lærer om antal og ord. 

De fleste puslespil med brikker der skal passe ind i hinanden er oftest fra 3 år. Her er det vigtigt for de fleste, at brikkerne er nemme at holde om og motivet er velkendt og at man kan snakke med den lille om det mens man laver det. Det er godt med voksenstøtte i starten. 

Plads til hurtig udvikling

Nogle børn bliver helt fanget og kommer hurtigt fremad og skal have nye udfordringer. Med puslespil er det nemt at følge trit for der er puslespil med op til 36.000 brikker – men så er der også en mulighed for at forældrene lærer om tålmodighed.

Det er sjovt at se udviklingen, som børnene lærer at vende og dreje de små brikker – og hvordan man kan gå til lidt mere abstrakte motiver. 

Oversigt over puslespil og alderstrin

2-3 år 4-12 brikker

3-5 år 12-50 brikker

5-6 år 50 – 100 brikker

6-7 år 100 til 200 brikker

7-8 år 200 brikker

8-10 år 300 brikker

10+ år 500+ brikker

Hos Kinderlee finder du puslespil til børn – og voksne – i alle aldre.


Puslespil, LEGETØJ