Er din børneseng godkendt?

Skrevet af admin 20.04.2018 0 Kommentar

Er din børneseng sikkerhedsgodkendt? 

Når man skal vælge en seng til de små derhjemme, er der i dag flere 100 forskellige modeller, farver og størrelser at vælge imellem - den ene flottere end den anden. Men er du opmærksom på, om den eller de senge du falder for er sikkerhedsgodkendt? Og hvad vil det egentlig sige?

 

Den seneste måneds tid har flere producenter af børnesenge rystet i bukserne, da mere end 20 producenter netop har haft deres senge gennem et striks og - for nogen - et frygtet testprogram, hvor man tester alle senge, som går op i højden.

 

Testen kigger på hvilke materialer, der er brugt samt kvaliteten på de forskellige materialer. Dette gøres blandt andet ved, at sengene fastgøres til en væg eller gulvet, hvorefter en presser i flere dage presser og trykker på sengesider, ben og sengehest med en bestemt kraft. Her bliver der både presset på sengen, men altså også trukket i den, for at sikre at stabilitet og materialer kan godkendes til at sove i højden.

 

Udover at kigge på materialer går testen også utrolig meget op i afstande. Det gælder alt fra afstande mellem trin, højden på sengehesten, åbningen ved stigeudgangen samt vigtigst af alt, at ingenting stikker op eller ud nogle steder, hvilket kan føre til alvorlige ulykker, hvis børnenes tøj hænger fast i sengen. Men også hvor åbninger på sengen er placeret, da en åbning i enden ikke er tilladt.

 

En anden, men også vigtig ting, testen kigger på, er lamelbunden – om kvaliteten er i orden, og om den kan holde til at blive presset og trukket i, samt at den altid er fastgjort til sengen.

 

De nøjagtige resultater efter testen kendes ikke, men efter en dialog med Dansk Teknologisk Institut kan vi fortælle, at flere dumpede. Især en svensk producent blev gjort til skamme, da samtlige modeller ikke bestod testen. Dog kan vi også fortælle, at mange andre producenter gik lige igennem uden anmærkninger. Testen hedder EN747, og du kan læse mere om hvilke krav der er til børnemøbler lige her

 

Ønsker du at se et udvalg af børnesenge, hvor alle er blevet testet og godkendt, kan du se vores børnesenge her. 

 

Tilføj kommentar