Autostole

Autostole

Autostole fra start til slut hos kinderlee.dk

Med både baby og bil er det essentielt at have en autostol, men det er også vigtigt at kvaliteten og sikkerheden på den autostol er helt i top. Vi har et stort udvalg ad autostole, og her er kvaliteten helt igennem fantastisk. Vi har autostole i flere forskellige størrelser samt forud- og bagudvent, stole med isofix og stole uden. Vi har autostole fra flere forskellige producenter, og heribland flere fra store og anerkendte producenter.


Vis:
Sortering:

Kinderlee.dk guoude til valg af autostol

Der er mange ting at have for øje, når man skal købe en autostol. Herunder kan du læse Kinderlee's guide til valg af autostole, og høre en introduktion til hvilke forskellige typer vægtklasser og monterings løsninger man kan vælge imellem. 

Hvad du skal vide om valg af autostol

Forældre går, med god grund, rigtig meget op i børns sikkerhed, herunder hvordan de mest sikkert kan spændes fast i bilen. Lovgivning, krav, placering og montering; det kan være en uoverskuelig opgave at finde den rigtige autostol. - Med Kinderlee's mini guide er der lidt hjælp at hente.

Autostolen er vigtig, da de fleste børn allerede kort efter fødslen bliver transporteret i bil. Den nyfødte må ikke sidde fastspændt for længe af gangen. Et spædbarn har svært ved at ændre siddestilling, og har derfor brug for hjælp, så sørg for at holde pauser undervejs. Det er meget vigtigt at især spædbarnets hoved og nakke, får den korrekte støtte, da barnet ikke selv kan holde hovedet.  

Vi rådgiver dig om det rigtige valg af autostol

Køb testvindende autostole på Kinderlee.dk

Vi har inddelt autostolene efter barnets vægt. Alderen alene er et upræcist mål når du skal vælge autostol til dit barn. Køb af sikkerhedsmæssige årsager ikke en autostol som er for stor til barnet. Det er afgørende at den passer perfekt til barnet og er indstillet korrekt. De fleste autostole kan indstilles løbende, og det er vigtigt at justere løbende, som dit barn vokser.

Sikkerhedsråd for brug af autostol

Ved brug af autostole øges børns sikkerhed i bilen. Der er i Danmark et lovkrav om, at børn op til 135 cm i højden skal anvende godkendt sikkerhedsudstyr, så som f.eks. autostol eller selepude. Er barnet ikke lovpligtigt fastspændt, medfører det et klip i kørekortet. Uanset om barnet måtte finde det irriterende at sidde i autostolen, så er det vigtigt at dit barn er spændt fast under kørslen.

Autostolen skal være sikkerheds godkendt

Det er ulovligt og uansvarligt at placere en bagudvendt autostol autostol foran en aktiv passagerairbag. Udløses en airbag op imod en bagud vendt autostol kan det medføre store skader på barnet. I mange biler kan passager airbaggen slås fra ved at åbne handskerummet og bruge nøglen til at slå den fra i et nøglehul som der for at deaktivere airbaggen. Er du i tvivl om airbaggen kan slås fra i din bil, så kontakte din bilforhandler eller bilproducenten for at søge rådgivning. Kør aldrig med en autostol på forsæder, hvis du er i tvivl om passager airbaggen er slået fra.

Barnets hoved må ikke overstige kanten på autostolen. Læs den medfølgende brugervejledning for at sikre at stolen til barnet anvendes korrekt.

 

Hvad er Autostol med Isofix?Køb autostole med Isofix på Kinderlee.dk

Der bliver i dag solgt langt flest autostole til montering med Isofix baser. Tidligere monterede man barnestolen via bilens sele. I de fleste nyere biler i dag, sidder der et beslag under bilens bagsæde og ryglæn som kan bruges som en meget sikker og nem måde at fastgøre en autostol. Rigtig mange autostole bliver monteret forkert, typisk fordi selen spændes forkert om eller igennem stolen. Ved en ulykke eller kraftig opbremsning er det afgørende at stolen af spændt korrekt fast. Isofix er et internationalt system som er gennemtestet og giver den bedste sikkerhed. Stolen eller stole basen klikkes i beslagene og det er svært at montere det forkert. Man kan vælge at købe en autostol som monteres på en Isofix base, basen er så fastgjort i bilen via Isofix beslag. Det er dog også muligt at købe autostole, hvor stolen har beslagene, så den monteres direkte i bilens Isofix beslag.

 

Forskellige typer af autostole

Find den rigtig autostol til dit barn. Som tidligere nævnt kategoriseres stolene ud fra barnets vægt og mange stole kan justeres, så den samme stol kan bruges i kortere eller længere tid.

Køb autostol til babyen på kinderlee.dk

 

Babystol: 0-13 kg.: Bagud vendt autostol. Nogle også kaldet bæreautostol, da stolen vha. håndtaget let kan transporteres og bruges som en lift.

 

Autostol 9-18 kg.: Autostole i denne vægtklasse fåes i to varianter, en fremadvendt og en bagudvendt version. Tests har vist at en bagudvendt autostol er mere sikker hvis man er involveret i en frontal ulykke.

 

Autostol 9-36 kg.: En såkaldt kombi-stol, som vokser sammen med barnet. Autostolen skal ændres, i takt med at barnet vokser. Nogle kombi-autostole har en beskyttelsespude foran maven, som vil gøre at belastningen under en ulykke vil fordeles på et større område. En autostol i vægtklassen 9-36 kg er derfor en langtidsholdbar autostol, som kan bruges efter babystolen og helt til barnet kan sidde med en almindelig sikkerhedssele.

 

Autostol 15-36 kg.: Autostol eller også kaldet selestol. En selestol er en hjælp til at gøre barnet "højere", så de kan anvende bilen almindelige integrerede sikkerhedssele. Et godt råd før man køber en selestol er at tjekke om barnet kan sidde i stolen uden at selen går forbi barnets hals. Gør den dette, er selestolen ikke anvendelig for barnet.


Det er endvidere vigtigt at barnet vejer mindst 15 kg, da dette er nødvendigt for at udløse bilen 3 punkt sele.

 

Kender du reglerne for børn og taxikørsel?

Hovedreglen for børn under 135 cm er, at de skal anvende godkendt sikkerhedsudstyr tilpasset barnets vægt og højde. For taxikørsel gælder en særlig undtagelse. Er dit barn under 3 år, og er der ikke godkendt sikkerhedsudstyr i taxien, er der ikke et krav om at dit barn er fastspændt, men barnet skal sidde på bagsædet.

Børn over 3 år (og op til 135 cm) skal, medmindre der er godkendt sikkerhedsudstyr i taxien, anvende den almindelige sikkerhedssele og sidde på bagsædet.


Autostol bedst i testFind bedst i test autostole på Kinderlee.dk

Som forældre kan det være meget svært at gennemskue de mange forskellige modeller af autostole der findes på markedet, det er derfor rigtig meget fokus på de autostole som vinder Tænk test. Når man tager sit barn med i bilen, vil man være helt sikker på at barnet et korrekt placeret i barnestolen og at stolen er monteret korrekt i bilen. Der kan derfor være en sikkerhed i at vælge en stol, som har vundet en test. Inden man beslutter sig, skal man dog være klar over at det kun er et udsnit af stolene på markedet, som testes og man kan derfor ikke konkludere at en testvinder er den bedste autostol på markedet. Derudover er alle stole på det danske marked godkendte og må benyttes i en bil.

 

Her finder du altid en god autostol på tilbud

Hos Kinderlee.dk har vi altid gode tilbud på mange forskellige autostole. Uanset om du leder efter en testvinder autostol eller en stol fra en bestemt producent, så har vi mange forskellige modeller på tilbud. Vi har mange forskellige modeller på lager, fra både Römer, Britax, Besafe, Silver Cross og Cybex. Har du spørgsmål til autostole inden du skal købe en, så er du altid meget velkommen til at kontakte os pr mail på kontakt@kinderlee.dk

Autostole, BABYUDSTYR